Home » ЗДРАВЕ » Откакто разбрах защо се слага, винаги държа активен въглен в хладилника
Откакто разбрах защо се слага, винаги държа активен въглен в хладилника

Откакто разбрах защо се слага, винаги държа активен въглен в хладилника

Почистването в кухнята може да отнеме повече време, отколкото в останалата част от апартамента: плочки, котлони, фурна, микровълнова… Всички кухненски уреди изискват много внимание и време. Но има начини да направите процеса на почистване по-лесен и по-бърз, въпреки че на пръв поглед може да изглежда абсурдно: как можете да се измие нещо с майонеза и какво общо има чорапът? Всъщност всичко това има реални ползи.

Нашият екип намери малко странни, но полезни съвети, които ще направят процеса на почистване в кухнята много по-лесен.

Линия за аспирация

Прахът върху вентилационните решетки може да се отстранява по различни начини, най-ефективният от които е да изпрахосмучите или да продухате вентилатора с балон сгъстен въздух. Във всеки случай след почистването от основните замърсители си струва да избършете вентилатора с влажна кърпа: най-удобно е да направите това, като навиете парцал на обикновена линийка.

Домакинска хартия в хладилника

Измиването на хладилника все още е удоволствие, но с домакинска хартия можете да го направите по-рядко. По правило кондензът се натрупва в отделенията на хладилника, което образува локви и петна. Парче домакинска хартия, подложена под зеленчуците или бутилките, ще премахне този проблем. Също така, за да се отървете от конденз, можете да използвате, например, пакетче силикагел от кутия с обувки.

Вряла вода за микровълнова

Парата в микровълновата може буквално да върши чудеса: просто поставете контейнер с вода в микровълновата и оставете водата да заври добре. Всичко, което ви остава, е да избършете стените на фурната с влажна кърпа. Също така този трик ще ви помогне лесно да измиете мултикукъра, по-специално капака и клапана за излизане на пара. Но с фурната ще трябва да се справите сами.

Брашно срещу мазнини

Мазните петна, особено старите, понякога е по-лесно да ги потъркате с тел, отколкото да ги миете с гъба. Ако повърхността изисква деликатна работа, мазното петно може да се поръси с брашно и след това леко да се отстрани без драскотини. Например, на печката този метод работи добре.

Активен въглен срещу миризми

Още един трик за хладилника, който обаче е полезен и за почистването на шкаф: ако в кухнята има силна миризма, която не може да бъде проветрена, активният въглен ще ви помогне. Поставете няколко таблетки активен въглен в хладилника и те ще абсорбират излишните миризми.

Майонеза за растения

Ако имате изкуствени цветя в кухнята си, можете да „съживите“ външния им вид с помощта на майонеза. При почистване почистете листата от прах и след това ги избършете с вода и майонеза в съотношение 1:3 и растението ще заблести. Този метод е подходящ за гланциране на всяка тънка лъскава пластмаса.

Задача за втория чорап

Ако имате самотен чорап, който лежи наоколо, не бързайте да се отървете от него. Чорапът, особено ако е доста плътен, ще бъде отличен заместител на марковата микрофибърна подложка. Просто сложете чорапа върху мопа и измийте пода: той ще събере праха не по-лошо от подложката.

Кафе вместо ароматизатор

След почистване на стаята или след готвене на силно ухаещи ястия можете да добавите приятен аромат на кафе в кухнята: просто поставете горяща чаена свещ в контейнер с кафе на зърна и стаята ще бъде изпълнена с прекрасна миризма на кафе.

Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

About chitalnq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Млечни зъби

В никакъв случай не изхвърляйте млечните зъби на децата си- могат да спасят живота им

Като изключим сантименталната им стойност, те могат да се окажат много по-ценни Може би за ...

7 признака на хората със силно биополе

7 признака на хората със силно биополе

1. Ако аурата е чиста и силна, човек почти не боледува. Когато аурата е слаба, ...