Home » ЛАЙФСТАЙЛ » 7 забрани за всяка кухня, които я правят разхвърляна и мръсна
7 забрани за всяка кухня, които я правят разхвърляна и мръсна

7 забрани за всяка кухня, които я правят разхвърляна и мръсна

Проектирахте стилен модерен интериор и месец след приключването на ремонта изглежда ли новата кухня като стара ? Това познато ли е? Ще разберем как да избегнем това и какво трябва незабавно да бъде изпратено в кофа за боклук.

1. Всичко, на което е нарисувана храната 

Кухнята е предназначена за храна – това е очевидно. Затова не е необходимо допълнително да се посочва това с помощта на фасади с боядисани портокали, престилка с изображение на ягоди, салфетки с кафе и консерви с изображението на зърнени култури.

 

2. Цветни чинии. 

Изобилието от цветове е допустимо само ако те са част от цялостен, обмислен интериор. Но ако чашите и чиниите по никакъв начин не са “приятелски настроени” помежду си, тогава трябва да се разделите с тях. Ако не можете да вземете решение за цвета, изберете неутрални опции – бяло, черно, сиво, бежово. Комбинация от акцентни цветове, например, синьо и горчица,ще изглежда добре.

3. Контейнери  

Многоцветните кутии с шарка не само не изглеждат много привлекателни, но и не помагат да се спестят продукти. Добра алтернатива са прозрачните стъклени или обикновени керамични съдове.

4. Домакински химикали 

Фабричните опаковки на домакински химикали рядко имат стилен дизайн. И ако в банята всички отдавна са свикнали да наливат течен сапун в специален дозатор, който подхожда на интериора със стил, тогава в кухнята все още можете да намерите литрова бутилка Fairy.

5. Пластмасови дъски за рязане 

Качеството им не е чак хубаво , а дизайнът е в състояние да унищожи интериора на всяка, дори много стилна и модерна кухня. Ето защо, дайте предпочитание на дъските, изработени от естествено дърво или изкуствен камък.

6. Покривки за маса 

 

Покривката с кюрета е практична – лесно е да я избършете. Но в “потенциално мръсната” зона за готвене е по-добре изобщо да е без покривки – използвайте обикновен плот.

7. Торбички 

Казват, че ставате наистина възрастни, когато в дома ви се появи торба с торби. И ако е така, тогава за пластмасов контейнер си струва да вземете специален контейнер. Дори и да ви се струва, че пакетите са внимателно скрити, те все пак ще се виждат от някаде .

Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

About chitalnq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Еднодневно лечение с печен чесън ще ви избави от куп болежки (РЕЦЕПТА)

Еднодневно лечение с печен чесън ще ви избави от куп болежки (РЕЦЕПТА)

Лечението с печен чесън има голямо предимство с това, че започва да действа незабавно и ...

Ето защо трябва да ядете поне веднъж седмично печен лук

Ето защо трябва да ядете поне веднъж седмично печен лук

Той е един от малкото продукти, които не губят полезните си свойства при топлинна обработка ...