След като прочетете защо трябва да слагате сапун под чаршафа на леглото, веднага ще започнете да го правите

След като прочетете защо трябва да слагате сапун под чаршафа на леглото, веднага ще започнете да го правите

Всички имаме поне един сапун в банята. Разберете колко полезен може да ви е за съвсем различна цел от хигиената.

Вероятно всички сте чували за синдрома на неспокойните крака, за крампите на краката и кои са най-честите симптоми и причини за това. Но, ако все още не сте, тогава трябва да знаете, че това се случва през нощта по време на сън, и можи да бъде изключително болезнено и плашещо, тъй като когато се случи ви се струва, че няма да можете да се справите. То е особено неприятно, ако сте решили просто да си починете.

Какво е синдром на неспокойните крака? Медицинските експерти твърдят, че синдромът на неспокойните крака е неврологично заболяване, което предизвиква неприятни усещания в краката, докато човек е в покой. Основната причина за синдрома на неспокойните крака е неизвестна, но има някои състояния или заболявания, които могат да го причинят, като например: бъбречна недостатъчност, диабет, консумация на алкохол, употреба на лекарства, бременност и др.

Какво е нощни спазми на краката? Спазмите на краката през нощта, или крампите, са също често срещан проблем, който хората имат по време на сън. Но за разлика от синдрома на неспокойните крака, раздвижването на краката, докато имате спазъм няма да го намали или да ви помогне да се справите с дискомфорта. Напротив – това ще увеличи болката значително. Крампите на краката обикновено се случват, когато сте ги натоварили прекомерно с упражнения, при недостиг на витамини и минерали или поради дехидратация.

Забележка: Трябва да знаете, че има някои неща, които могат да помогнат за това двата синдрома – на неспокойните крака и на крампите на краката да не се случват през нощта. Това са: масажи, топла вана или душ, приемане на достатъчно вода за пиене и правилното хранене.

И да, има едно просто нещо, което можете да направите още тази вечер, което ще помогне за преодоляване на проблема. Какво е то? Просто сложете калъп сапун под чаршафа си!

Ще се убедите, че в това има смисъл – просто поставете калъп сапун под чаршафа. Знаете ли, че почти 42% от хората, които страдат от крампи на краката или синдром на неспокойните крака използват този странен трик, за да се справят с проблема? И сега най-вероятно ще се запитате – защо става това? Е, дори и медицинските експерти не са сигурни, но някои смятат, че магнезият който се съдържа в сапуна помага при този проблем. Това е така, защото магнезиевия дефицит е водещата причина и за двете: синдромът на неспокойните крака и крампите на краката. Известният д-р Оз казва, че трябва да използвате лавандулов сапун, защото той помага за отпускане на мускулите с естествената си миризма. И ние напълно сме съгласни. Ако не искате да слагате сапун в леглото си, можете да използвате натурално ароматно лавандулово масло.

Остави своя коментар

About chitalnq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!