Депресията и как да се справим с нея

Когато смяташ, че си на дъното си спомни, че всичко минава, само смъртта НЕ!

Всеки човек има моменти на отчаяние и усещане за крах! Тези ситуации са свързани много често с лични неуспехи, проблеми в работата или просто вътрешно усещане за липса. Тогава много често сме способни да спрем да буквално да живеем. Депресията е състояние на отказ от елементарни ежедневни дейности. Ако имате признаците, които сме изброили по-долу, то незабавно трябва да предприемете мерки! Идете на психолог или се опитайте да спазите нашите съвети!

Признаци на депресия:

1. Постоянна умора
Ако всеки ден се събуждате уморени и без сили, то е много вероятно да сте под ударите на депресията. Ако няма логична причина за умората- нямате нарушени хормонални функции или пък липса на витамини, то е много вероятно да страдате от депресия.

2. Липса на мотивация
Ако сте изгубили пътя в живота си и усещате, че нямате никакво желание да правите елементарните си ежедневни дейности, то може би сте изпаднали в депресия без да го осъзнавате.

3. Нямате никакво самочувствие
Смятате ли, че не сте способни на нищо?! Имате ли усещане за непълноценност?! Ако се чувствате некомпетентни ,недостатъчно красиви или пък недостойни- то вие имате нужда от спешна нужда от специалист или вътрешни сили за излизане от това състояние

4. Постоянни хронични болки
Да, много често необяснимите хронични болки като главоболие, стомашни проблеми са признак на състояние на депресия. Ако изпитвате безпричинни болки в главата, стомаха или ставите, то може би имате проблеми с психическото ви здраве.

Ако всички гореизброени признаци са част от Вашето ежедневие, то е необходимо да се обърнете към специалист или да се опитате да последвате нашите съвети за по-добър живот.

1. Пийте много вода. Да, това е самата истина- водата е живот! Още със ставането си сутрин започнете да пиете вода. Увеличете драстично водата и забравете за пресолените ястия. Още след няколко часа ще се почувствате значително по-добре. Това от друга страна ще премахне и токсините от организма, които също повлияват вътрешното ви емоционално състояние.

2. Гледайте се в огледалото с усмивка! Гледайте се колкото може повече в огледалото! Усмихнете се и се вгледайте в този образ! Нека огледалото го запомни.. Правете това постоянно. Колкото по-често, толкова по-добре!

3. Наравете списък на нещата, които искате да ви се случат. Не мислете как, защо о как така точно на Вас! Просто се опитайте да автоматизирате този процес и да не мислите , докато движите химикала!

4. Ако сте жена- гримирайте се! Ако сте мъж- започнете да тренирате, погрижете се за прическата или външния си вид! Да, доказано е, че жените трябва да се гримират, за да се чувстват по-женствени да засилят творческото си начало. Това разкрива женската енергия и вътрешно заложеното съзидателно начало в жената!

Това са малка част от съветите, към които трябва да се придържате, за да започнете да живеете отново пълноценно! Не забравяйте, че животът винаги поднася трудности, за да оценим хубавите моменти! Всичко минава- и хубавото, и лошото! Просто никога не забравяйте това!

Остави своя коментар

About chitalnq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!