Шест от най-хубавите градове в Италия

Италия е известна по цял свят със своите красиви градове, мода, кулинарни изкушения, превъзходни вина.

Нека разгледаме шест от най-хубавите градове на Италия.

1. Рим

Вечният град съчетава в себе си елегантност, великолепие и три хилядолетия история. Колизеумът, Пантеонът, катедралата „Свети Петър“, фонтанът Ди Треви, замъкът Сант Анджело са само някои от многобройните забележителности, които могат да се видят в Рим.

2. Венеция

Романтика, любов и красота! Венеция е град, построен върху хиляди колони от дъб и бряст. През него минават двеста канала с повече от четиристотин моста над тях. Водният булевард Канале Гранде, мостът Риалто, площадът Сан Марко и най-старото кафене в Европа – Флориан са някои от символите на града.

3. Милано

Един от най-старите градове в Италия, център на бизнеса, модата и футбола. Символи на града са Катедралата Дуомо и операта Ла скала. А ако сте запалени по футбола, задължително трябва да посетите стадиона Сан Сиро.

4. Флоренция

Истинска съкровищница на изкуствата. Флоренция е разположена на бреговете на река Арно и името й означава „цъфтяща“. Тук може да намерите съкровища на изобразителното изкуство буквално на всяка крачка. Насладете се на уникалните площади Пиаца Санта Кроче, Пиаца Сантисима Анунциата, Пиаца дела Синьория.

5. Верона

Градът на Ромео и Жулиета. И разбира се, най-известното място във Верона е къщата на Жулиета. Самите италианци наричат града „Малкият Рим“ заради богатството от архитектурни шедьоври.

6. Болоня

Символ на града са двете кули Гаризенда и Азинели. Можете да се насладите на великолепната гледка от кулата Азинели, тъй като тя е отворена за посетители. В Болоня се намира един от най-старите университети в света.

403 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *