Три от най-често срещаните проблеми на косата и кожата на главата

Казва се, че косата е естествен аксесоар, който краси човека.

За съжаление обаче, много фактори от заобикалящата ни среда, както и начинът ни на живот, храненето и стресът, на който сме подложени, влияят негативно върху здравето на нашата коса.

Ето някои от най-често срещаните проблеми, свързани с косата и кожата на главата:

1. Косопад

Има различни видове косопад, причинен от различни фактори.

Някои от причините за косопад са свързани със стрес, инфекциозни заболявания, вирусни грипове, хронични заболявания, хормонални смущения, физическа и психическа умора.

Разбира се, има и наследствен косопад, който е най-често срещан сред мъжете.

С напредване на възрастта е нормално да се появи косопад, който може да бъде и следствие, както на посочените фактори по-горе, така и на нарушения в кръвоснабдяването.

2. Омазняване на косата

Причините за лесното омазняване на косата се крият в засилените функции на мастните жлези, при които увеличеният секрет се поглъща от косъма.

По време на пубертета, мазната коса може да бъде и резултат от хормоналните промени, свързани с този период на предизвикателства. Важно е да се избягват нездравословните храни и да се следи редовното приемане на препоръчителното количество вода за деня.

3. Пърхот

По принцип пърхотът не се разглежда като болестно състояние, а като един от симптомите на суха или мазна себорея. Ако искате успешно да се справите с пърхота, обърнете внимание на изграждането на здравословни навици, ползването на щадящ продукт за измиване на косата и избягвайте използването на стилизиращи средства.

Добрата грижа за общото ни здравословно състояние дава положителен ефект и върху нашата коса!

10 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *