Пет ползи от редовния прием на омега-3

Добрите мазнини са ни нужни за поддържането на добро здраве. Те могат да ни помогнат да живеем по-дълго.

Едни от най-богатите източници на омега-3 мастни киселини са студеноводните риби, лененото масло и яйчният жълтък.

А ето и пет от ползите за вашия организъм при редовен прием на омега-3.

1. По-здраво сърце. Редовният прием на омега-3 намалява вероятността за получаване на инфаркт, тъй като предотвратява образуването на тромби в сърдечните артерии

2. По-добре работещ мозък. Изследвания показват, че приемът на омега-3 мастни киселини подобрява функцията на мозъка, помага за справяне с депресивни състояния и намалява риска от болестта на Алцхаймер.

3. По-здрава кожа. Ако страдате от подкожни възпаления и пъпки, омега-3 може да ви помогне да се справите с този сериозен и неприятен проблем. Здравата кожа ни осигурява повече самочувствие и увереност.

4. По-блестяща и здрава коса. Омега-3 мастните киселини ни помагат да предотвратим изсушаването на косата, да стимулираме растежа й и да й осигурим блясък.

5. По-здрави клетъчни мембрани. Една от основните роли на омега-3 се състои в изграждането на клетъчните мембрани, като съответно допринася и за правилното им функциониране.

Когато приготвяте риба, постарайте се да избягвате пърженето. Можете да я печете на скара или на фурна, както и да я варите на пара. По този начин ще запазите омега-3 мастните киселини в рибата.

Можете да си набавяте омега-3 и с помощта на качествени хранителни добавки.

224 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *