Пет лесни упражнения за гимнастика на лицето

Доказано е, че редовните упражнения за лицето и шията укрепват съответните мускули и помагат да се справим с едни от най-често срещаните проблеми като торбички под очите, отпуснати бузи и бръчки.

Преди да започнете с упражненията, почистете добре лицето и нанесете тонер за хидратация.

Изпълнявайте гимнастиката за лице пред огледало, тъй като това ще ви даде възможност по-бързо и лесно да усвоите самите упражнения.

1. Поемете дълбоко въздух през носа, задръжте въздуха и със затворени устни, надувайте бузите. След 3 секунди със сила изпуснете въздуха през устата.

2. Поемете дълбоко въздух през носа и едновременно с това всмуквайте бузите. Задръжте за секунда и бавно изпуснете въздуха през устата като устните бъдат леко притворени, а бузите издути.

3. С лявата ръка хванете дясната буза така, че палецът да попадне във вътрешната част на бузата, а останалите пръсти да обхванат кожата от ноздрите на носа до ъглите на устата. Сега вдишайте през носа, опитвайки се да се усмихнете. По този начин, мускулите на бузите ще се свият, а пръстите на ръцете ще им противодействат. Повторете по 2 пъти за дясната и лявата страна.

4. Вдишайте през носа като силно натискате езика към долната челюст. При това упражнение се напрягат мускулите в областта под брадичката и шията. При издишане, мускулите се отпускат.

5. Притиснете дъгите над веждите с показалците на ръцете си. Сега се опитайте да свиете челото и да вдигнете веждите, докато пръстите ги задържат на мястото си.

Отделяйте по десет минути сутрин и вечер за тези лесни упражнения за гимнастика на лицето. Вашето лице го заслужава!

10 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *