Няколко ценни препоръки за справяне с главоболието

Едни от най-често срещаните причини за главоболие са напрежението, стресът, безпокойството, напрягането на очите, хормоналният дисбаланс, замърсената околна среда, дефицитът на някои хранителни вещества.

Проучвания в областта са установили, че около 90% от случаите на главоболие са резултат на напрежение.

Главоболието може и да е симптом вследствие на някакъв неустановен здравословен проблем, като например реакция към определени храни, стомашно-чревни проблеми, високо кръвно налягане, ниско ниво на кръвната захар, дефицит на В витамини, заболявания на очите.

Недостигът на калций и магнезий в организма би могъл да бъде причина за състояния на мигрена. Така че, от съществено значение е да следим нивата на тези минерали в нашия организъм.

Дехидратацията на организма също може да доведе до силно и често главоболие. Затова ежедневният прием на препоръчителното количество чиста вода е изключително важен.

Чаят от лайка може да ви помогне да намалите напрежението и оттам да облекчи главоболието.

Джинджифилът, ментата, гинко билобата и гуараната също са изключително полезни и ефикасни за справяне с главоболието.

Ето и още някои препоръки:

  • Правете редовно упражнения за дълбоко дишане, тъй като липсата на кислород в организма също може да е причина за главоболие.
  • Поставяйте студени компреси на мястото на болката.
  • При главоболие, което е следствие на синузит, правете масаж на на определени точки на главата, за да отпушите синусите и съответно да облекчите напрежението.
  • И може би най-важната препоръка – потърсете причината за главоболието и лекувайте нея!

37 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *