Каква физическа активност да започнете, ако четиридесетте са вече тук

Казват, че не годините, а духът определя начина, по който се чувстваш и живееш.

Така е, но също е известно, че здравият дух живее в здраво тяло.

Ясно е, че с напредването на възрастта, активността на обмяната на веществата се понижава. Ето защо, физическата активност трябва да бъде един от основните приоритети по отношение на поддържането на добро здраве и метаболизъм.

Като за начало трябва съзнателно да вземете решение и да отделите часове за физическа активност от своя график.

Всяка активност, като разходки, спорт или упражнения вкъщи, ще ви помогне да се чувствате по-добре, да бъдете по-активни в работата си и да живеете по-пълноценно.

1. Движи се! Разходките пеш – 10 хиляди крачки или 7-8 км могат да бъдат твоя цел за деня.

2. Бягане. Може да използвате близкия парк или двора на близкото училище, за да направите сутрешно или вечерно бягане в рамките на 30-40 минути.

3. Танци. Ако в детството ви танците са били ваша страст, може да започнете отново с тях. По този начин, ваше любимо занимание ще ви помогне с грижата за здравето.

4. Плуване. Ако в близост до вас има плувен басейн, замислете се дали не е добре да се възползвате от него два или три пъти в седмицата.

5. Каране на колело. Това е една от физическите активности, която би донесла ползи не само за поддържането на здравословно тегло, но и добра форма на цялото тяло.

6. Упражнения. Дали ще си изберете упражнения, които да правите в уюта на своя дом или във фитнес залата, важното е те да бъдат редовни.

54 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *