„Думи в тъмносиньо“ – история за една необикновена книжарница и библиотеката за писма

Чували ли сте за книжарница, в която читателите оставят между страниците на книгите писма до любимите си хора, до поети, до непознати?

,,Думи в тъмносиньо“ е роман, разказващ за любовта, силата на книгите и библиотеката за писма. Рейчъл Суийти и Хенри Джоунс някога са били най-добри приятели, с малката подробност, че Рейчъл е била влюбена в него.

В някакъв момент обаче тя, майка й и брат й Кал се местят в малко градче край бреговете на океана. За Рейчъл океанът е нейното спасение, обожава го, до деня, в който той не й отнема най-скъпото – брат й. След като го губи, тя е съсипана, както и майка й. Не вижда смисъл, не вижда спасение.

Рейчъл осъзнава, че трябва да се вземе в ръце и започва работа в книжарницата. Тази книжарница, същата, която съдържа в себе си спомени от детството й, мириса на книгите и щастието с нотка тъга. Вече е различно, този град, книжарницата и хората там са същите, емоциите не са. След като се връща в миналото си обаче тя е принудена да отвори нова глава в живота си заедно с Хенри Джоунс. Така се ражда и любовната им история.

Това е книга, която ни разказва за любов, показва значението на книгите, искрата, която съдържат в себе си и защо е хубаво да четеш.

Авторката на книгата, Кат Кроули е родена през 1971 година във Виктория, Австралия. С писане започва да се занимава в по-късен етап от живота си. Когато се премества в Европа, започва да пише писма на брат си. След като се връща в Австралия, Кат разбира, че брат й е използвал нейните писма, за да направи мюзикъл, който се играе в три театъра в Мелбърн. Това я подтиква да започне да пише.

Ето и няколко цитата от книгата:

„Наблюдаваният телефон, никога не звъннва.“

„Книгите втора ръка са пълни с мистерии.“

„Това трябва да са най-депресиращите думи в историята на любовта. Наистина се постарах да те обичам.

„Аз обичам това, че четеш. Обичам, че харесваш книги втора ръка. В общи линии обичам всичко в теб, а те познавам от десет години и това говори много.“

„Драсни ми един ред да ми съобщиш къде си. Та като си те представям през остатъка от живота си, да не се чудя на какъв фон да е лицето ти.“

419 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *