Да се фокусираме върху благодарността

В една от главите на своята книга „Курс Пробуждане“, Джо Витале говори за това да се фокусираме върху благодарността. Той казва, че трябва да погледнем и осъзнаем това, което имаме точно сега. Да се вгледаме в живота си и да осъзнаем, че сигурно имаме някакъв транспорт, храна, сигурност, покрив над главата си, някакви доходи.

Един от начините, по които можем да започнем да привличаме това, което искаме в повече от живота, е като бъдем благодарни за онова, което вече имаме.

Ето какво разказва Джо Витале за своя опит със силата на благодарността:

„Когато започнах да се фокусирам върху благодарността, започнах да притеглям в живота си повече неща и преживявания, за които бях благодарен. Това се превърна в наистина магическо и чудесно средство, защото всичко, което правех, бе да спра, да се огледам и да кажа: „за какво съм благодарен точно сега?“ Можеше да съм благодарен за личността, с която говорех; за това, което ядях в момента; за факта, че мога да дишам и че съм жив и че всичко в тялото ми работи. След като се усетех благодарен за тези неща, аз отмивах негативността от себе си.“

Направете си списък на всички неща, за които сте благодарни и използвайте силата на благодарността всеки ден!

62 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *